5 Idea Kursus Online Ketika Total Lockdown

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Kursus online merupakan medium terbaik untuk belajar sesuatu leboh-lebih lagi Malaysia umumkan Total Lockdown. Dengan bantuan banyak kursus dalam talian, anda dapat meningkatkan kemampuan diri di dalam kawasan rumah anda sendiri, memperoleh semua pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan oleh pekerjaan masing-masing, dan mendapatkan pekerjaan yang anda inginkan.

Pemasaran Digital

Pemasaran Digital adalah cara mengiklankan perkhidmatan dan produk organisasi anda melalui media saluran digital, termasuk media sosial, aplikasi mudah alih, laman web, mesin pencari, dll. Era digital ini telah merevolusikan industri pemasaran. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, bidang ini telah mendapat banyak populariti kerana telah menjadi jauh lebih efektif daripada kaedah pemasaran tradisional. Ini adalah salah satu sebab mengapa Pemasaran Digital adalah antara kursus dalam talian yang paling banyak diminati semasa penutupan.

Menurut pekerjaan yang dipaparkan di LinkedIn, terdapat lebih dari 55,000 peluang pekerjaan untuk profesional Pemasaran Digital di Amerika Syarikat, sementara di India, terdapat lebih dari 18,000 peluang pekerjaan.

Contohnya, ikuti Kursus Online Pemasaran Digital Percuma Google. Anda juga boleh mendapatkan kursus karantina dengan potongan harga.

Kursus Online Bahasa

Bahasa adalah cara komunikasi yang signifikan antara orang-orang dari pelbagai latar belakang, tradisi, dan budaya. Mempelajari bahasa baru, baik untuk tujuan apa pun, hanya dapat berguna pada beberapa titik atau kehidupan lain. Banyak orang belajar bahasa baru ketika mengunjungi negara lain atau mengikuti kursus di luar negara, atau hanya kerana mereka mahu, supaya mereka dapat berkomunikasi dan berhubung dengan orang-orang di sana.

Bahasa membolehkan individu dari pelbagai masyarakat, konvensyen, dan bandar di seluruh dunia berkumpul dan saling mengenali antara satu sama lain. Apabila dunia menjadi lebih global, keperluan individu yang bertutur dalam pelbagai bahasa hanya akan meningkat apabila lebih banyak organisasi memerlukan penterjemah.

Menarik lain :  Permohonan SPA9 Untuk Jawatan Sektor Kerajaan

Oleh itu, jika anda berfikir bahawa bahasa adalah sesuatu yang anda selalu ingin pelajari tetapi tidak pernah berpeluang, ikuti kursus bahasa dalam talian hari ini dan mulailah mempelajarinya!

Sekarang, mari kita pelajari tentang Pembelajaran Mesin, yang merupakan antara 10 kursus dalam talian teratas semasa penutupan, terutama bagi profesional IT yang ingin melangkah maju dalam kerjaya atau membuat peralihan kerjaya.

Mahukan sijil bahasa selepas kursus online? Gunakan platform seperti Coursera, Babbel, Language Bird, Shaw Academy, atau edX untuk mendaftar kursus online bahasa.

Kursus Online

Reka Bentuk (Graphic Design)

Reka bentuk grafik adalah bidang seni di mana para profesional membina kandungan visual yang membantu organisasi menyampaikan mesej kepada pelanggan. Setelah anda menggunakan teknik seperti susun atur halaman dan hierarki visual, anda dapat menggunakan gambar dan tipografi untuk memenuhi tuntutan syarikat dan membuat reka bentuk interaktif. Selanjutnya, anda perlu mahir dalam pelbagai alat dan teknik reka bentuk grafik, seperti Photoshop.

Merancang adalah antara bidang kerjaya yang paling diminati sekarang. Dengan mengikuti kursus, anda akan memperoleh kemahiran untuk mengembangkan logo dan poster juga untuk organisasi tempat anda bekerja. Daftar kursus online dalam bidang reka bentuk sekarang!

Kursus online yang boleh diambil:

Graphic Design Bootcamp by Udemy

Graphic Design Bootcamp by Udemy dicipta untuk membantu pemula dengan cepat mempelajari kemahiran menghasilkan projek cetak dan web berkualiti tinggi, profesional di Adobe Photoshop, Illustrator, dan InDesign.

Skillshare Graphic Design Courses

Skillshare menawarkan beratus-ratus kursus reka bentuk grafik dalam teori dan prinsip teras reka bentuk grafik serta platform tertentu, termasuk reka bentuk logo, ilustrasi 3D, reka bentuk identiti jenama, Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, Affinity Designer, dan banyak lagi. Kursus boleh disusun mengikut populariti, jangka masa, atau topik dan percuma selama dua bulan setelah mendaftar.

Menarik lain :  Permohonan MRSM Perlajar Tingkatan 1 dan 4 Tahun 2022

Microsoft Excel

Excel adalah salah satu kemahiran yang paling penting yang anda perlukan tanpa mengira bidang yang anda lalui dan kerjaya yang ingin anda lalui. Microsoft Excel adalah alat yang banyak digunakan untuk pelbagai tugas dan projek sepanjang hayat. Kemahiran asas

Excel adalah mustahak bagi semua pelajar dan profesional agar mereka dapat menggunakan alat ini dalam projek mereka. Walau bagaimanapun, kemahiran maju dalam Microsoft Excel diperlukan untuk mengatur data anda dengan cara yang sederhana dan teratur menggunakan fungsi yang kompleks.

Kelas Excel Dalam Talian

  • Udemy’s Microsoft Excel Class for Beginner to Advanced Learners
  • edX Microsoft’s Analyzing and Visualizing Data With Excel
  • Rice University’s Introduction to Data Analysis Using Excel
  • GoSkills’ Microsoft Excel Classes—Basic and Advanced
  • Ben Currier’s Excel Exposure
  • Purna ‘Chandoo’ Duggirala’s Chandoo.org VBA Classes

Kursus Content Writing

Dengan munculnya pemasaran digital, organisasi menjaga kehadiran maya yang luar biasa pada tahap yang berbeza melalui jurnal web, artikel, e-mel, iklan, dan sebagainya. Oleh itu, penulisan kandungan kini telah maju dengan berkembangnya kemajuan web. Terdapat pelbagai jenis kursus yang tersedia untuk meningkatkan kemahiran menulis anda. Kursus ini kebanyakannya merangkumi penulisan SEO, penulisan teknikal, penulisan naskhah, penulisan kreatif dan lain-lain.

Kursus Online

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments