Keputusan dan Hari Terbuka Kolej Yayasan UEM 2021

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Kolej Yayasan UEM (KYUEM) adalah kolej kediaman utama yang mengkhususkan diri dalam pendidikan pra-universiti. KYUEM adalah salah satu kolej terpilih di Malaysia yang diberi status Cambridge International Fellowship, memberikan kita akses ke sistem sokongan yang bervariasi.

Kolej Yayasan UEM mengkhusus dalam peperiksaan Cambridge International A-Level dengan fokus pada mata pelajaran A-Level utama. Program A-Level di KYUEM memberi kelonggaran kepada pelajar KYUEM untuk mengikuti pelbagai kursus kurang konvensional di samping kursus tradisional.

Kolej Yayasan UEM (KYUEM) Keputusan A Level dan AS

Keputusan dan Hari Terbuka Kolej Yayasan UEM 2021

KYUEM dengan sukacitanya mengumumkan satu lagi keputusan peperiksaan peringkat Cambridge A / AS yang luar biasa. Walaupun menghadapi cabaran yang dihadapi oleh pelajar KYUEM selama 18 bulan terakhir, mereka kembali cemerlang di Dewan Peperiksaan.

Seramai 464 pelajar telah menduduki peperiksaan A LevelS dan / atau A Level dalam siri peperiksaan Mei / Jun 2021.

Ini adalah peperiksaan silang kurikulum pertama Kolej Yayasan UEM selama 2 tahun, kerana tahun lalu peperiksaan antarabangsa digantikan oleh sistem gred yang diramalkan.

Seperti yang berlaku untuk semua bidang usaha pendidikan yang lain telah mengalami sekatan dan kemunduran sejak bermulanya wabak Covid-19 tetapi terdapat beberapa pemalar di dunia kita yang berubah dengan pesat, dua di antaranya adalah kecemerlangan yang diharapkan oleh Kolej kita dan nilai yang pelajar kita capai. Pada tahun ini statistik utama KYUEM di A Level merangkumi:

92% keputusan yang diperoleh adalah gred A *, A atau B.

80% keputusan yang diperoleh adalah gred A * atau A.

49% keputusan yang diperoleh adalah gred A *.

66% pelajar KYUEM memperoleh sekurang-kurangnya gred 3 A atau lebih baik.

58% pelajar KYUEM memperoleh gred A * / A lurus.

32% pelajar KYUEM memperoleh sekurang-kurangnya 3 A * gred atau lebih baik.

29% pelajar KYUEM memperoleh sekurang-kurangnya gred 4 A atau lebih baik.

Keputusan dan Hari Terbuka Kolej Yayasan UEM 2021

Melalui pencapaian peperiksaan mereka, pelajar KYUEM terus diberi Anugerah Pelajar Cemerlang Cambridge, mengiktiraf keputusan mereka secara nasional sebagai yang terbaik di Malaysia dan sering di A Levelntarabangsa sebagai yang terbaik di Dunia.

Menarik lain :  Master Psikologi: 7 Cara Graduan Psikologi Melanjutkan Pengajian

Kumpulan data atas hanya mendedahkan pencapaian gred dan kebarangkalian kejayaan pada A Level. Kumpulan data yang lebih rendah mungkin lebih penting dari segi pendidikan tinggi pelajar KYUEM setelah tamat pengajian di KYUEM.

Ini adalah gabungan gred yang menjamin pendaftaran di universiti antarabangsa utama.

Keputusan Rasmi

Banyak lagi pelajar KYUEM telah mendapat tempat di universiti antarabangsa yang sangat berprestij sejak penerbitan A Level mereka keputusan termasuk universiti Ivy League di AS dan banyak universiti Russell Group di UK.

Pelajar senior KYUEM sekarang baru sahaja mendapat keputusan A LevelS mereka dan telah memasuki tahun kedua pengajian A Level mereka dengan 82% daripada semua keputusan AS mereka di kelas A.

Tawaran ke Universiti Luar Negara

Pencapaian A Level KYUEM hanya dipadankan dengan kerja luar biasa yang dilakukan di Jabatan Perhubungan Universiti KYUEM. 83% pelajar senior KYUEM yang lulus telah memenuhi syarat tawaran bersyarat dari beberapa universiti terbaik di UK dan Amerika Syarikat.

7 pelajar Kolej Yayasan UEM akan mendaftar di Oxford atau Cambridge tahun ini, 5 berdasarkan kekuatan peperiksaan yang diambil tahun ini, dan 2 penangguhan penyertaan dari tahun 2020.

Banyak lagi pelajar KYUEM telah mendapat tempat di universiti antarabangsa yang sangat berprestij sejak penerbitan A Level mereka keputusan termasuk universiti Ivy League di AS dan banyak universiti Russell Group di UK.

Pelajar senior di Kolej Yayasan UEM sekarang baru sahaja mendapat keputusan A LevelS mereka dan telah memasuki tahun kedua pengajian A Level mereka dengan 82% daripada semua keputusan AS mereka di kelas A. Mereka mempunyai asas untuk mencapai keputusan A Level yang setanding tahun depan.

Kokurikulum

Keputusan dan Hari Terbuka Kolej Yayasan UEM 2021

Falsafah pendidikan Kolej Yayasan UEM berpusat pada pembelajaran holistik dan kebebasan berfikir. KYUEM mengembangkan kemahiran dan kebijaksanaan serta asas pengetahuan yang dituntut oleh kurikulum Cambridge.

Menarik lain :  Permohonan Ke Sekolah Khusus (PKSK) 2024/2025

Pendidikan tinggi pada abad ke-21 memerlukan tahap kecanggihan dan semakin banyak profesion yang dicita-citakan oleh pelajar kita untuk memerlukan pandangan hidup yang kosmopolitan dan bijaksana. Program kokurikulum KYUEM dirancang untuk mempersiapkan pelajar kita dengan ini

Hari Terbuka KYUEM

Keputusan dan Hari Terbuka Kolej Yayasan UEM 2021

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai KYUEM, sila kunjungi laman web KYUEM atau anda mungkin juga ingin mendaftarkan diri anda ke Hari Terbuka Maya (Atas Permintaan) KYUEM di mana anda boleh mempunyai akses penuh ke maklumat mengenai KYUEM.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments