LinkedIn Learning: 5 Sebab Ianya Efektif

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Hari ini, sesiapa sahaja boleh mengakses kelas pada bila-bila masa yang mereka mahu dari mana-mana sahaja di dunia. Salah satu platform tersebut ialah LinkedIn Learning, yang membolehkan anda fleksibiliti ini.

LinkedIn Learning 5 Sebab Ianya Efektif

Adakah anda cuba memperbaiki resume anda untuk memohon kerja atau mendapat kenaikan pangkat? Atau adakah anda ingin mendapatkan kelayakan dan kemahiran baharu?

Bila kita bercakap mengenai fleksibiliti bermakna anda boleh belajar di mana sahaja. 

Belajar di atas katil, holiday while learning, makan di McDonalds pukul 12malam sambil belajar di LinkedIn Learning. Semua boleh! Sangat…sangat fleksible.

LinkedIn Learning 5 Sebab Ianya Efektif

Kenapa LinkedIn Learning Efektif?

Kursus dengan Kandungan Berkualiti Tinggi

Walaupun pembelajaran dalam talian adalah alternatif yang hebat kepada pembelajaran bilik darjah tradisional, ia datang dengan set kelemahannya sendiri. Salah satu kelemahan ini ialah kekurangan kandungan berkualiti pada beberapa platform. 

Ini disebabkan oleh fakta bahawa platform tidak disederhanakan, yang menimbulkan risiko beberapa penyedia kursus yang tidak bertanggungjawab menawarkan kursus dengan kandungan berkualiti rendah dalam tujuan untuk mendapatkan wang yang cepat.

TIPS!: Pembelajaran LinkedIn pada masa ini menawarkan percubaan percuma selama 30 hari (yang boleh dibatalkan pada bila-bila masa, tiada soalan ditanya) yang memberikan pengguna baharu akses kepada semua perpustakaan kursus, sijil, LinkedIn Premium dan kredit CPE! Jadi jangan ketinggalan!

Akses kepada pelbagai jenis kursus

Salah satu ciri yang memberikan LinkedIn Learning kelebihan berbanding platform pembelajaran dalam talian yang lain ialah kepelbagaian kursus mereka. 

Dengan lebih 15,000 kursus digital, platform ini merupakan persekitaran pembelajaran yang terbaik. Anda boleh menemui pelbagai kursus, daripada kursus kemahiran insaniah seperti kursus kepimpinan kepada kursus yang lebih teknikal seperti fotografi dan pembangunan perisian.

Menarik lain :  IGCSE MRSM 2023: Peluang Melanjut Pelajaran Cambridge

Selain itu, kursus tersedia dalam pelbagai bahasa: Inggeris, Sepanyol, Perancis, Jerman, Portugis, Jepun dan Mandarin. 

Oleh itu, platform ini mempunyai jangkauan yang luas, dengan kursus yang boleh diakses oleh semua pelajar yang berminat di seluruh dunia.

LinkedIn Learning 5 Sebab Ianya Efektif

Kursus yang dipilih susun dan berkaitan

Pelbagai jenis kursus LinkedIn Learning adalah pro kepada pelajar. Walau bagaimanapun, ia juga datang dengan satu cabaran utama; ia boleh mengecewakan, apatah lagi mengelirukan, untuk memilih kursus yang betul. Ialah kita sebagai pengguna, kadang kala tidak tahu kursus itu pasal apa kan?

Jadi… bagaimanakah platform LinkedIn mengatasi cabaran ini? Untuk membantu pelajar memilih kursus yang betul dengan mudah, LinkedIn Learning menawarkan kursus yang diperibadikan, yang paling sesuai untuk kemahiran, pengalaman dan kerjaya pelajar.

Pada masa ini, LinkedIn mempunyai lebih 660 juta pengguna tersebar di seluruh dunia.

LinkedIn Connections

LinkedIn Learning juga menggunakan sambungan anda untuk mengatur kursus untuk anda. Berdasarkan Connections anda, mereka dapat melihat apa yang dipelajari atau apa kemahiran yang mereka ada. Daripada maklumat ini, mereka kemudiannya share atau recommend lah kursus terbaik yang boleh membantu anda memadankan kemahiran dan pengalaman mereka.

Kandungan dihantar melalui video pendek, yang direka untuk menyampaikan maklumat penting sambil mempromosikan kadar pengekalan yang tinggi. Selain itu, LinkedIn Learning menawarkan pengalaman pembelajaran sosial melalui ciri Q&A.

Akses kepada kursus anda

Kursus LinkedIn Learning juga boleh diakses pada mana-mana peranti tanpa sebarang sekatan. Oleh itu, anda boleh mengaksesnya pada PC atau peranti mudah alih anda apabila anda sedang dalam perjalanan.

Anda juga boleh memuat turun kandungan kursus untuk pembelajaran luar talian kemudian. Hasilnya, anda boleh belajar pada bila-bila masa, tidak kira di mana anda berada – bercuti, perjalanan kerja, dan lain-lain. Senang kan?

Menarik lain :  UKCG 2022: Tarikh, Panduan dan Tips Lengkap Menjawab

Lebih daripada itu, platform ini membolehkan anda mencipta portal pembelajaran peribadi anda sendiri. Kursus berkaitan yang anda temui disepadukan dengan sistem pengurusan pembelajaran intuitif. 

Bahan kursus kemudiannya dipecahkan kepada segmen pendek, yang membolehkan anda belajar dengan setiap minit terluang. Selain itu, kandungan tersedia sepanjang pengalaman LinkedIn anda, walaupun semasa melawati laman sosial untuk mengikuti perkembangan semasa.

LinkedIn Learning menawarkan lebih daripada sekadar kursus; program mereka direka untuk menawarkan pelajar kemahiran yang paling relevan untuk kerjaya masing-masing.

LinkedIn Learning 5 Sebab Ianya Efektif

Paling penting!

Anda boleh kongsi pencapaian pembelajaran anda: Tambahkan Sijil Siap dan kemahiran pada profil LinkedIn anda dan kongsi video LinkedIn Learning dengan Connections anda!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments